Google har en ny sökmotor som prioriterar tillgänglighet

Google har introducerat en ny sökmotor som prioriterar tillgänglighet: Google Accessible Search.

På någon vänster analyserar sökmotorn din webbplats (exakt hur är såklart en hemlighet) och rankar den högre ju mer tillgänglig den är. Huvudregeln är att sidan ska fungera bra i äldre eller alternativa webbläsare, med bilder avstängda och få distraktioner.

Google själva har dock valt att profilera den mer som en sökmotor för blinda (vilket antyds från namnet Accessible Web Search for the Visually Impaired), vilket är lite trist med tanke på att man knappast behöver vara blind för att uppleva en webbplats mycket bättre genom större tillgänglighet.

Surfar du mobilt mår både mobiltelefonen och handdatorn bättre av en mer tillgänglig webbsida. Det gäller också de som har andra typer av funktionshinder än bara nedsatt syn.

Google är verkligen på rätt väg när det gäller sökningar. Det här är framtiden.

(Via axbom.)