Jobba smartare

Sluta prokrastinera – blockera sociala medier

Prokrastinering flödesschema

Att skjuta upp saker är närmast en oundviklig del av livet. Men att skjuta upp för mycket är inte speciellt bra, utan kan skapa ångest över att man inte gör de uppgifter man åtagit sig samtidigt som man av just den anledningen prokrastinerar ännu mer. En ond spiral med andra ord.

Mitt eget prokrastinerande beror till stor del på sociala medier. Att skrolla igenom sitt flöde flera gånger om dagen för att se vad som är nytt trots att jag inte får ut speciellt mycket glädje av det. Det är låg avkastning för att uttrycka det ekonomiskt. Att impulsivt kolla sociala medier stup i kvarten är ett beteende jag lärt in under många år, och som jag inte tänker på när jag väl gör det, och tänkte gå till botten med att förändra och helt ta bort.

Det är förstås lite ironiskt då påverkan via sociala medier är mitt forskningsområde! Dock är inte sociala mediers effekt på prokrastinering mitt fokus, utan snarare hur politisk kommunikation påverkar attityder och beteende. Jag vill alltså inte sluta använda sociala medier, bara använda det mindre och betydligt mindre impulsivt.

Jag ska inte påstå att jag ska komma med lösningar på prokrastinering i allmänhet, det vore förmätet. Det kan Psykologifabriken göra i stället.

Däremot visar mycket forskning (se exempelvis The Person and The Situation av Lee Ross och Richard Nisbett) hur den fysiska närmiljön påverkar oss mycket mer än vi tror. Så i stället för att försöka förbättra hur man själv arbetar kan det helt enkelt vara lättare att manipulera omgivningen.

Enklast är att blockera alla sociala medier medier så att de blir omöjliga att nå. Poängen är att man använder operant betingning med utsläckning för att ”tvätta bort” beteendet över tid. Varje gång jag försöker gå in på Facebook möts jag numera av ett felmeddelande när jag egentligen borde jobba. Upprepa det tillräckligt många gånger och mitt impulsiva beteende bör förhoppningsvis försvinna.

För att blockera alla sociala medier använder jag programmet Cold Turkey. Cold Turkey spärrar alla webbplatser du själv väljer under en viss tidpunkt. I mitt fall har jag spärrat twitter.com, facebook.com samt feedly.com (en RSS-läsare). När Cold Turkey väl är igång går det inte att komma åt de spärrade sidorna på något sätt via datorn. Byter jag webbläsare är jag fortfarande spärrad. Och det spelar heller ingen roll om jag stänger av programmet eller medvetet försöker krascha programmet.

Cold Turkey

Cold Turkey har en schemaläggare, men den måste man dock betala för.

Hur programmet fungerar vet jag inte. Jag vill heller inte ta reda på det för då tar jag mig bara runt blockeringen. När Cold Turkey väl är igång måste jag vänta tills tidsfristen har löpt ut innan jag kan använda sociala medier igen.

Cold Turkey är för Windows. Har du däremot Mac kan du använda Self-Control. Fördelen med Self-Control är att källkoden är öppen för den som vill bygga vidare på det programmet.

Att blockera sociala medier helt gör jag dock inte, utan bara vid givna tidpunkter. Sociala medier för med sig mycket gott för en nyhetsknarkare som mig och är en outtömlig källa till politisk stimuli i mina framtida experiment. Men när det är dags att skriva så räcker det med att besöka sociala medier en gång på morgonen och en gång på kvällen.

Förvisso är ju prokrastinering mycket mer än att bara kolla sociala medier oftare än nödvändigt. Men i just mitt fall är det en stor bov i dramat som bidragit till impulsivitet. Det återstår dock att se hur väl detta håller i längden. Att helt enkelt stänga av datorn lite oftare är också något som har goda effekter på allmäntillståndet. Och att röra på sig lite mer i största allmänhet.

Läs också

Få bättre koll på din ekonomi med detta Excel-dokument

Inför det nya året kan det vara en bra idé att planera sin ekonomi lite. ”Guuuud vad tråkigt”, tänker du. Och visst, jag håller väl med om att det kanske inte är världens roligaste uppgift.

Men ett bra sätt att få koll på vad man spenderar är att skriva ned varje köp man gör. Det låter förstås som en jobbig uppgift, men det behöver inte vara speciellt jobbigt om man har verktyg som underlättar jobbet.

Jag fick ett tips för många år sedan om att behandla min privatekonomi som ett företag. Det är nog det bästa tipset jag fått. Men i stället för att använda dubbel bokföring, som är fasansfullt tråkigt, har jag fört in mina intäkter och utgifter i ett enkelt Excel-dokument. Sedan summeras det jag behöver veta i tjusiga tabeller och diagram omedelbart utan att jag behöver göra några långdragna resultat- eller likviditetsrapporter.

Allt det roliga utan allt det tråkiga.

Här kan du se mitt Excel-dokument

Här under kan du se mitt Excel-dokument som varar under årets alla månader (med andra ord ett dokument per år).

Du matar bara in datum, kategori och placerar summan i antingen kolumnen för intäkt eller utgift. Kategorierna kan du hitta på själv, se bara till att hålla dig till runt åtta kategorier för att det ska vara någorlunda lätt att överblicka.

Kassabok - utgifter

En liten grej som kan vara bra att veta: Använd bara kategorin ”Intäkter” när du lägger till din lön, intäkter, presenter eller andra inkomster. Då hamnar all data på rätt ställe i tabellerna och diagrammen.

Det finns fem flikar i Excel-dokumentet:

  1. Transaktioner. Det är här du matar in dina inköp och löner. Du skriver in kategorier själv och dessa följer sedan med automatiskt på de nya flikarna.
  2. Utgifter. En tabell som visar hur mycket du köpt för varje månad, uppdelat på kategori och organisation.
  3. Intäkter. En tabell som visar hur mycket intäkter du har varje månad, uppdelat på organisation.
  4. Likviditet. Intäkter minus utgifter, som också visas i tabellform månad för månad.
  5. Diagram. Tre diagram som visar hur du ligger till varje månad. Det är samma information som finns i tabellerna.

Skriver du något på fliken Transaktioner kan det hända att de inte följer med automatiskt på de andra flikarna. Högerklicka då på tabellen och välj ”Uppdatera”. Då bör det dyka upp.

Se exempel nedan

Här kan du se hur flikarna Utgifter, Likviditet och Diagram ser ut. All data i dessa flikar skapas alltså automatiskt beroende på vad du matar in under fliken ”Transaktioner”.

Kassabok - Utgifter

Kassabok - Likviditet

Kassabok - Diagram

Du kan ladda ned filen här:

Ladda ned Kassabok.xlsx

Dokumentet innehåller dessutom exempeldata (samma som i bilderna ovan) så att du kommer igång snabbt. Dokumentet kräver Microsoft Excel 2010 eller senare. Jag har inte testat det i OpenOffice eller Google Drive, så jag vet inte om det fungerar som det ska där.

Hur du uppdaterar tabellerna

Se den animerade illustrationen nedan för hur du uppdaterar utgifterna.

Trello: Organisera projekt skitenkelt med andra

Då jag arbetar med flera olika medier har jag svårt att hålla allt i huvudet och behöver ett verktyg som hjälper mig. Post it-lappar på väggen gillar jag, men omgivningen blir inte så vacker då. Dessutom kan jag inte ta dem med mig. Det är här Trello kommer in i bilden.

Trello kan närmast beskrivas som att göra-listor som fästs direkt på webbplatsen likt post it-lappar. Hela gränssnittet är intuitivt och för mig var det därför ingen inlärningskurva alls, utan jag kunde börja arbeta i det direkt, vilket jag gillar väldigt mycket.

Så här ser min arbetsyta ut för tillfället:

Som synes i bilden samlar jag olika typer av projekt där, i nuläget arbetar jag med en bok, en kortfilm och ett par webbplatser. Jag organiserar alltså allt mitt arbete i Trello (i stora drag) och använder sedan specifika verktyg för delmomenten i varje projekt.

En vanlig kalender, på papper, är något jag inte heller klarar mig utan. Jag har aldrig gillat digitala kalendrar trots att jag är en webbnörd som dessutom utvecklat kalenderapplikationer.

Även om jag för tillfället använder Trello ensam så fungerar det ypperligt i team. Eller rättare sagt, det är gjort för att användas i team. Kolla på videon så fattar du galoppen:

http://www.youtube.com/watch?v=aaDf1RqeLfo

Trello is a collaboration tool that organizes your projects into boards. In one glance, Trello tells you what’s being worked on, who’s working on what, and where something is in a process.

Kort och gott, om du vill ha ett verktyg som bara fungerar utan att du behöver lära dig något, och dessutom arbetar i ett team, är Trello något du bör titta närmare på. Det fungerar ju som synes utmärkt även för oss som inte arbetar i team. Och ja, det är gratis.

Mina verktyg för att utveckla webbplatser

Trello använder jag för en överblick över alla mina pågående projekt. Jag gillar att man ser allt på en enda skärm, och en stor monitor förenklar det.

För webbutveckling använder jag vanligtvis scrum-influerade metoder. När jag säger influerad innebär det att jag inte följer den fullt ut, utan använder en slags iterativ process där jag gör saker i små steg och utvärderar – inte helt olikt scrum. Att jobba ensam med scrum är dock meningslöst, därav förenklingen.

Till det har jag testat en betaversion av PangoScrum ett tag, men tycker det är något invecklat (gränssnittet är inte intuitivt). Därutöver har jag använt BaseCamp i flera år för att hantera att göra-listor för enskilda projekt och iterationer i dessa projekt. Det fixar biffen utan besvär.

Jag använder också HighRise för att hantera kontakter. Jag är tillräckligt paranoid för att undvika Gmail för det. De har redan tillräckligt med data om mig. I övrigt använder jag också Remember The Milk som att göra-lista för rent personliga uppgifter (av typen ”tvätta bilen” och ”släng grejer på tippen”).

Det är några av de webbapplikationer jag använder för att organisera mitt arbete. Vad använder du själv?

WordPress för journalister: Så får du bättre arbetsflöde för redaktionen

Journalism

WordPress är byggt av datornördar. Det finns inget vettigt arbetsflöde, inlägg har antingen statusen utkast eller publicerad. Och så jobbar ju sällan en nyhetsredaktion. Men det finns botemedel för journalister som arbetar tillsammans i en redaktion med redaktörer och reportrar.

Det digitala arbetsflödet går ungefär till så här: Reportern skriver texten i WordPress. Redaktörens inkorg får sedan ett brev från WordPress som säger att det finns en ny artikel för granskning. Redaktören ger feedback på ändringar eller publicerar artikeln.

Reporten skriver och redaktören godkänner

Edit Flow

Det är ungefär så Edit Flow fungerar som också hjälper till med detta:

  • Du kan ha olika status på nyhetsinläggen som meddelar var i arbetsflödet en nyhet befinner sig (assigned, draft, pending review, pitch och waiting for feedback).
  • Redaktören kan ge kommentarer på inläggen direkt i WordPress så att man slipper skicka e-postmeddelanden till varandra.
  • Förutom själva brödtexten kan du även skriva en kort beskrivning av nyheten (motsvarande ingress), platsen där nyheten äger rum och dessutom ange deadline för nyheten.

Du ställer själv in vilka användargrupper som ska vara tillgängliga (redaktörer, reportrar, fotografer etc) och vad de kan göra med dina texter.

Du får dessutom en kalender där du kan planera in när artiklarna ska skrivas och en ”story budget” där du ser hur det går för respektive artikel innan deadline.

Det är faktiskt en mycket kompetent kamrat till din WordPress som kan ge dig en närmast komplett virtuell redaktion. Edit Flow är förvisso fortfarande under utveckling men du kan redan nu krama ur mycket kraft ur Edit Flow.

Du kan ladda ned Edit Flow från WordPress webbplats. Det finns också fler plugins med arbetsflöde på agendan.

Vad ska publiceras härnäst?

Ibland vill du ju publicera ett antal artiklar vid olika datum. För att hålla koll på vad som publiceras härnäst är Dashboard Scheduled Posts en plugin för dig. Det är inte krångligare än vad det låter, du får en liten ruta på förstasidan (panelen) där kommande texter visas. På så vis kan du enkelt hålla koll på vad som komma skall.

Du får visserligen den här funktionen när du har Edit Flow (till och med en prydlig kalender), men Dashboard Scheduled Posts passar dig som faktiskt vill se vilka inlägg som ska publiceras framöver direkt på panelen.

Ett alternativ till Dashboard Scheduled Posts är Editorial Calendar. Den ger dig i stället en vanlig kalender på en helsida där du kan dra och släppa artiklarna på det datum du vill att de ska publiceras. Den påminner mycket om Edit Flows kalenderfunktion, men om du inte behöver allt som Edit Flow erbjuder kan Editorial Calendar ge dig viktiga planeringsverktyg. (Editorial Calendar är i mitt tycke enklare att arbeta med.)

Liveblogga enkelt med Live Blogging

Om du behöver liveblogga från ett event kan det hända att du måste uppdatera samma inlägg flera gånger. Och det kräver ju ett antal klick, skrollningar och knapptryckningar.

För att göra det enklare för dig kan en plugin som heter Live Blogging kanske passa. Den uppdaterar samma inlägg men lägger in datum och valfri textsnutt åt dig, på rätt plats, så att du kan fokusera på att liveblogga i stället för att kolla på klockan. Live Blogging kan också skicka ditt livebloggande direkt till Twitter, vilket sparar ytterligare värdefull tid.

Kolla in videon hur det fungerar:

Har du fler tips på hur journalister kan använda WordPress på ett bättre sätt? Dela med dig i kommentarerna.

Det låter kul, men kommer det att skala?

Uppskalning

När du bygger en webbplats finns det något mycket viktigt att ta hänsyn till. Det är hur väl webbplatsen skalar upp. Nu pratar jag inte hur väl webbservern klarar nya besökare, utan hur din affärsidé kan utvecklas. Det är hur mycket webbplatsen kan växa i förhållande till den arbetsinsats du lägger ned.

Vi ger oss i kast med två exempel så kanske det klarnar.

  • Du ska blogga. Om du ska blogga så kan din idé inte skala upp särskilt väl. Ju mer du vill att din blogg ska växa, desto mer måste du blogga. Problemet här är dygnets timmar och din förmåga att arbeta varje dag. Även om du skriver tio matnyttiga artiklar dagligen så kan du inte växa mer än så utan att gå in i väggen. Det skalar inte. Du kan förvisso anställa tio personer som bloggar åt dig, och på så vis skala upp affärsidéen. Men du är fortfarande beroende av skribenternas arbetsinsats och den begränsas också av dygnets timmar. Kort sagt, du får betala ett högt pris för en marginell förbättring.
  • Du ska få andra att blogga. Om du däremot bygger en webbplats som låter användarna blogga själva, har det inte så stor betydelse hur mycket energi du lägger ned. Om en eller hundra personer bloggar har inte så stor påverkan på din arbetsinsats. Du arbetar i princip lika många timmar varje dag. Du kan till och med ha tusentals bloggare som använder din webbtjänst. Den här idéen skalar alltså upp betydligt bättre (om man tjänar pengar på den är en annan fråga, men den struntar vi i just nu).

Hur en webbplats skalar är alltså en viktig faktor att ta hänsyn till när man kommer på nya idéer, i synnerhet när man ska uppskatta hur lång tid arbetet tar. Jag älskar att skriva text av olika slag men jag kan inte driva hur många sådana webbplatser som helst. Däremot kan jag betydligt enklare underhålla webbplatser som byggs upp av användargenererat innehåll. Eller digitala mötesplatser som jag vill kalla dem. Därför försöker jag att alltid ha en balans mellan hur mycket innehåll jag själv producerar (eller köper in), och hur mycket som användarna kan skapa.

Som jag redan nämnt är tidsåtgången en betydande faktor. Att börja blogga går snabbt, det går att komma igång inom ett par minuter och du kan lika snabbt få feedback på det du gjort. Men att bygga en bloggtjänst från grunden och sedan få folk att använda den, det tar tid och man får skörda frukten av sitt arbete flera månader eller kanske år senare. Då är det viktigt att arbeta inkrementellt genom en agil utvecklingsprocess.

Så hur ser din nästa idé för en webbplats ut, och kommer den att skala?

Uppdaterat: Under dagen publicerades passande nog detta: Video: How to Scale Your Social Business Program and Achieve Escape Velocity (Keynote)

Så tjänar du 14 000 kronor om året utan att anstränga dig

How I Make $2,000 Every Year Without Doing Very Much

Back in 2005, long before we started Envato and FreelanceSwitch, I came across a site called iStockPhoto and discovered I could sell illustrations there. Now I’m not much of an illustrator, but I do like experimenting with making money. So I set about creating some little icons and graphics – mostly leftovers from my design work.

Proffstips: 8 saker att tänka på när du säljer foton på nätet

Här är sajterna där du kan sälja dina foton – och åtta tips på vägen. Yuri Arcurs är den person som tjänar mest i världen på att sälja bilder på så kallade ”microstock-sajter”, där vem som helst (med talang och tur) kan ladda upp och få sina bilder sålda. Här delar han med sig av sina bästa tips.

De 6 bästa rekommendationerna till din inkompetente vän

Har du fått förfrågan om att skriva ett rekommendationsbrev till en anställd eller vän som är, tja, helt inkompetent? Du vill undvika att såra din vän men samtidigt vill du inte ljuga. Lösningen heter mångtydighet. Ekonomen Robert Thornton vid universitetet Lehigh i USA, har några förslag på vad du kan skriva.

6 rekommendationer

  1. Jag kan entusiastiskt rekommendera den här personen med inga kvalifikationer över huvud taget.
  2. Jag är glad att meddela att denna person är en före detta kollega till mig.
  3. Jag kan försäkra dig om att ingen person är bättre för jobbet.
  4. Jag uppmanar dig att inte spilla någon som helst tid på att erbjuda denna person jobbet.
  5. Allt som allt kan jag inte säga tillräckligt goda saker om den här personen eller rekommendera personen för högt.
  6. I mitt tycke kommer du bli väldigt lyckligt lottad om du får den här personen att arbeta för dig.

(Du hittar fler rekommendationer i hans bok. Jag har dock inte läst den.)

Förenkla ditt jobb med en personlig wiki

En personlig wiki är en anteckningsbok på steroider. En One notebook to rule them all om man så vill. Organisera dina tankar, kodsnuttar, friljansjobb eller dela filer mellan datorer. Lägg wikin på nätet och nå den överallt. Eller samarbeta med kollegor. Det är det bästa jag gjort.

Jag har en helvetes massa Word- och Excelfiler på datorn, prydligt organiserade i kataloger som tydligt beskriver vad de innehåller. Men de flesta är inaktuella och innehåller bristfällig information. Vill jag läsa ett dokument måste jag installera Office, köra igång besten och låta den äta systemresurser likt en varulv på ett dagis, för att med nöd och näppe hosta fram de där fem siffrorna jag behövde minnas. Om jag inte varit smart nog och spara dem i OneNote, ett riktigt smart anteckningsverktyg. Som ligger på den andra datorn förstås.

Wiki kiwi

Men nu har jag bytt. Till en wiki på nätet. Där kan jag göra samma sak – och mer därtill, fast från vilken dator som helst utan att installera ett hungrigt monster. Jag ska visa varför det är en god idé att överge dina program, textdokument och i viss mån e-post för att arbeta mer effektivt och snabbare med en wiki.

17 saker du kan göra med en wiki

En personlig wiki är praktiskt eftersom vi gör allt på nätet. Det är dessutom besvärligt att organisera information som man behöver både hemma och på jobbet. Men organisering på nätet behöver inte vara svårt. Speciellt inte med en wiki om du frilansar, kollaborerar i ett projekt eller behöver en smart plats för att spara information åtkomlig från flera datorer.

Det finns flera fördelar med en wiki:

  1. Anteckningar. En wiki är i sin enklaste form ett utmärkt verktyg för att spara anteckningar.
  2. Kodsnuttar. En wiki är perfekt för att spara code snippets för programmerare som jobbar i flera miljöer eller både hemma och borta.
  3. Att göra-listor. Eftersom det går snabbt att lägga till och ta bort information går det även smidigt att upprätthålla en enkel att göra-lista. Praktiserar du GTD, Getting Things Done, blir det ännu enklare.
  4. Projekthantering. Planera ditt projekt från koncept till färdigställande. Lägg till uppgifter, gör en tidsuppskattning och lägg till anteckningar och bilder. Det finns inget enklare sätt att organisera det.
  5. Dokumentation. Lägg inte manualer eller dokumentation i filer och ladda upp på nätet. Lägg texten direkt i wikin. Informationen ändras så snabbt att den tryckta manualen blir omodern innan trycket har svalnat.
  6. Checklistor. Har du något som du gör ofta? Skapa en checklista så att du inte glömmer något och ser till att det genomförs konsekvent varje gång. Lägg det i wikin och glöm det aldrig mer.
  7. Planera ett event. Konferenser och möten fungerar utmärkt att planera över wikin. Skapa flera sektioner och låt flera personer lämna idéer, bilder, kontaktinformation, anteckningar och mycket mer.
  8. Håll reda på frilansjobb. Om du frilansar är det ett perfekt system för att dokumentera dina frilansjobb. Skriv ned antalet timmar du jobbat åt en kund, datum, arvode och andra anteckningar.
  9. Håll reda på fakturor. Precis som ovan kan du hålla reda på dina utgående fakturor och när de ska betalas. Har du inget annat system för att göra det är wikin ett perfekt alternativ.
  10. Mål. Det gäller både mål i ditt privatliv och yrkesliv (och för all del studentliv). Problemet med att skriva ned mål på papper är at vi ofta glömmer dem. När du ändå har allt på wikin är det lättare att lägga även målen där, vilket gör att du förmodligen sneglar på dem oftare. Och det är ju bra så att du behåller fokus.
  11. Kontakter. Om du inte har hittat en bra applikation för att hålla reda på dina kontakter och adresser kan wikin stå till tjänst.
  12. Virtuellt skrivbord. Om du använder flera datorer och behöver en plats att arbeta ifrån är wikin inget dumt val. Har du rapporter eller artiklar du behöver skriva kan du hålla informationen där. Om du föredrar att skriva i ett riktigt ordbehandlingsprogram kan du ladda upp filerna i stället.
  13. Ett ställe för filer. Skicka inte dokument via e-post längre! Lägg upp dem på wikin och dirigera dina användare dit. Du får automatisk versionshantering på köpet, så det blir betydligt lättare att hålla reda på gamla och nya filer vilket underlättar samarbetet.
  14. Referenser. Har du dokument, instruktioner, länkar, guider eller kod som du behöver titta på ofta? Lägg dem på wikin så att du aldrig mer behöver springa iväg (eller surfa) och leta.
  15. Dirigera kunderna dit. Om du frilansar och har kunder som då och då behöver uppdaterad information eller hjälp är det perfekt att ge dem adressen till en wikisida. Där kan de sedan följa uppdateringarna kring projektet.
  16. Sök. Förutom att manuellt organisera informationen i kategorier har wikin en sökmotor. Det gör det enkelt att all information bara är ett knapptryck bort.
  17. En plats för allting. Wikin kan användas till allt som är beskrivet ovan. Den är betydligt mer mångsidig än något annat verktyg på nätet och låter dig samla all information på ett ställe – vilket är viktigt för att hålla sig organiserad och att faktiskt använda verktyget. Ju färre verktyg, desto större chans att du faktiskt använder det effektivt.

I nästa del kommer jag att beskriva hur du installerar MediaWiki för att bygga ett Wikipedia för ditt liv i ettor och nollor. Fast med skillnaden att bara du eller dina kollegor kommer åt din wiki. Håll ögonen öppna!

timeEdition loggar din tid och effektivitet

Programmet timeEdition loggar din tid. Det är det enda programmet gör, och den gör det riktigt bra. En stor knapp för att starta och stoppa tiden samt några listor där du väljer vad du gör för tillfället. Det är timeEdition.

Jag har länge letat efter ett program där jag kan se hur mycket jag tid jag lägger ned på olika webb- och textprojekt. Ibland för att kunna fakturera, men främst för att själv bättre uppskatta tidsåtgången för de små stegen man tar inför färdigställandet av ett projekt. Och för att se hur mycket tid jag lägger på att faktiskt arbeta kontra slösurfa (vilket jag dock inte vill veta).

timeEdition

De tre listorna i skärmdumpen ovan är i ordning kund, projekt och aktuell uppgift (”skriva artiklar”). Detta ändrar du enkelt genom listorna eller via inställningarna i menyn.

För att se vad du faktiskt har åstadkommit kan du välja att visa en översikt över ditt arbete:

timeEdition - Overview

Förutom min oförmåga att vara konsekvent i mitt val av namn på kunder och projekt i bilden ovan så kan jag rekommendera att välja generella namn på dina uppgifter så att du kan dela dem mellan projekten.

Fler fördelar med timeEdition:

  • Exportera listor till Excel-filer (med flera).
  • Lägg till kommentarer till dina händelser.
  • Sätt ett timpris och se vad du ska fakturera.
  • Ange att projektet ska vara klart om 10 timmar och få en nedräkningsklocka.
  • Du kan ändra och lägga till händelser i efterhand.

Programmet är freeware (open source) och fungerar på Windows, Mac och Linux. Du hittar fler skärmdumpar av timeEdition på deras webbplats. För er som undrar om det är resurssnålt så drar det ungefär 18 megabyte av minnet när det är aktivt.