timeEdition loggar din tid och effektivitet

Programmet timeEdition loggar din tid. Det är det enda programmet gör, och den gör det riktigt bra. En stor knapp för att starta och stoppa tiden samt några listor där du väljer vad du gör för tillfället. Det är timeEdition.

Jag har länge letat efter ett program där jag kan se hur mycket jag tid jag lägger ned på olika webb- och textprojekt. Ibland för att kunna fakturera, men främst för att själv bättre uppskatta tidsåtgången för de små stegen man tar inför färdigställandet av ett projekt. Och för att se hur mycket tid jag lägger på att faktiskt arbeta kontra slösurfa (vilket jag dock inte vill veta).

timeEdition

De tre listorna i skärmdumpen ovan är i ordning kund, projekt och aktuell uppgift (”skriva artiklar”). Detta ändrar du enkelt genom listorna eller via inställningarna i menyn.

För att se vad du faktiskt har åstadkommit kan du välja att visa en översikt över ditt arbete:

timeEdition - Overview

Förutom min oförmåga att vara konsekvent i mitt val av namn på kunder och projekt i bilden ovan så kan jag rekommendera att välja generella namn på dina uppgifter så att du kan dela dem mellan projekten.

Fler fördelar med timeEdition:

  • Exportera listor till Excel-filer (med flera).
  • Lägg till kommentarer till dina händelser.
  • Sätt ett timpris och se vad du ska fakturera.
  • Ange att projektet ska vara klart om 10 timmar och få en nedräkningsklocka.
  • Du kan ändra och lägga till händelser i efterhand.

Programmet är freeware (open source) och fungerar på Windows, Mac och Linux. Du hittar fler skärmdumpar av timeEdition på deras webbplats. För er som undrar om det är resurssnålt så drar det ungefär 18 megabyte av minnet när det är aktivt.