Backend Media segrar över webbhotellen: nu visar de priserna med moms!

För några veckor sedan anmälde jag flera webbhotell i branschen.

Konsumentverket svarade med att de inte prioriterats, men finns kvar bland alla ärenden om det någon gång kommer på tal igen. Alltså: desto fler anmälningar, ju större chans att det tas upp.

Här är Konsumentverkets svar i sin helhet:

Datum: 2005-10-31
Diarienummer: 2005/6434

Tack för ditt brev.

Konsumentverket/KO är den centrala myndigheten på konsumentområdet. Vi har bland annat till uppgift att som företrädare för det allmänna övervaka företagens marknadsföring och avtalsvillkor samt produkters säkerhet. Vi övervakar också att reglerna om distansavtal och prisinformation följs. Däremot kan Konsumentverket/KO som regel inte ingripa i enskilda tvister och vi kan inte heller svara på enskilda förfrågningar om t.ex. rättigheter och skyldigheter.

För att effektivt utnyttja våra resurser ingriper Konsumentverket/KO när det är till störst nytta för konsumentkollektivet. Anmälningar och synpunkter från allmänheten är mycket värdefulla och till stor hjälp i vårt tillsynsarbete. När vi får in flera anmälningar som rör samma fråga handläggs frågan i ett tillsynsärende och de övriga anmälningarna kompletterar detta ärende. De flesta ärenden avslutas därför efter ett sådant här brevsvar. Din anmälan finns dock kvar i vår ärendedatabas och utgör värdefull information i vårt fortsatta tillsynsarbete.

Enligt uppdrag

Irma Rennerfelt

För att få råd i en tvist eller svar på en fråga kan konsumentvägledningen i din kommun hjälpa till. Adress och telefonnummer finns i telefonkatalogen och på verkets webbplats, www.konsumentverket.se under Konsumentvägledning.

Samtidigt tipsade jag tidningsförlaget IDG om händelsen, som dagligen skriver om it-nyheter.

Gissa vad?

Går man in på exempelvis Loopia, som i mångt och mycket har stora marknadsandelar, kan man nu se alla priser inklusive moms, med möjligheten att också visa utan moms.

Många andra webbhotell har dessutom följt efter. Så i stället för att gnälla om att priserna är felaktiga: anmäl!

(Tack till Emil som uppmärksammade mig på att Loopia har övergått till riktiga priser.)