Begränsade öppettider på nätet – varför Trygg-Hansa?

Två otroligt störande saker jag har stött på är begränsade öppettider på nätet och sidor som laddar om sig själva. Låt oss ta mitt hat i turordning.

Jag är i kast med att byta bilförsäkring och av någon anledning får jag impulsen mitt i natten. Tyvärr har både Folksam, Länsförsäkringar och Trygg-Hansa begränsade öppettider för att få prisförslag. If klarar att teckna en försäkring klockan två på natten, varför klarar inte de andra det?

Ett annat irriterande faktum jag trodde var död sedan länge är nyhetssajter som uppdaterar sig själva. Går jag in på vilken sida som helst hos Dagens Nyheter kommer sidan att uppdateras var tionde minut. Det är den elaka lilla kodraden <meta http-equiv="Refresh" content="600;url=/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=10" /> som ställer till det.

Hittar jag en intressant nyhet kan jag inte läsa den om jag går ifrån datorn och nätverket går ned. De smarta webbredaktörerna tycker att vi ska ha de senaste nyheterna hela tiden, vilket gör att sidan också kan börja laddas om när man läser. Är det användbart? Det är ju jag som läser webbsidan och det är jag som ska ha kontrollen. Herrejösses, jag trodde sådana 90-talsfasoner var över.

Lyckligtvis råder Web Developer Toolbar bot på problemet med alternativet ”Disable Meta Redirects”.