Döp inte din samling med länkar till ”länkar”

Har du länkar på din webbplats? Såklart du har. Men många av oss har även länkar till andra sidor än våra egna. Vi försöker ofta sortera dessa under en egen rubrik och i många fall döps de just till ”länkar”. Men det är motsägelsefullt eftersom länkar finns överallt och är en förutsättning för nätet.

Därför vill jag ge några förslag på bättre ord som kan användas i stället för länkar:

  • Hittat på nätet
  • Surftips
  • Externa länkar
  • Resurser
  • Andra/liknande webbplatser

Jag skulle vilja lägga till ”länkarkiv” och ”länksamling” i listan, men det är som jag sa först, motsägelsefullt. Man vet inte om det är en samling av länkar som finns på webbplatsen eller på andra webbplatser. Inte heller vilken typ eller ämne av länkar det är frågan om.
Välj något av detta eller hitta på något som passar ditt språk på webbplatsen och de som besöker den. Det finns inga rätt eller fel, men däremot finns det saker som fungerar bättre än andra.