4 favoritsajter som utnyttjar nätet maximalt

Här kommer fyra av mina favvoställen på den svenska delen av nätet:

  • webForum – ett diskussionsforum med många återkommande medlemmar (bland annat jag) och mycket kunskap. Forumet drivs av vBulletin och är ett tydligt tecken på att tekniken är förhållandevis ointressant. Det som är kul är allt folk som befinner sig där och bredden på diskussionerna (från matrecept till objektorienterad programmering). Cirka 9 500 medlemmar och över en miljon inlägg. Drivs ideellt och håller sig rätt anonym konstigt nog.
  • Discshop – att handla på nätet är ingen konst på Discshop. De säljer dvd-filmer (plus spel numer) och gör det med bravur! Att leta filmer på den webbplatsen resulterar lätt i ett missbruk. Själv har jag väl handlat för mer än ett femsiffrigt belopp där. Usch. Hemska tanke. 😉
  • Wikipedia – suveränt uppslagsverk som jag tycker har gått om Susning de senaste året. Ett mer aktuellt sätt att driva ett uppslagsverk får man leta efter, dessutom engagerar wiki-tekniken jämfört med ett ”vanligt” uppslagsverk på nätet (typ Nationalencyklopedin). Jag har slängt ut mitt uppslagsverk från bokhyllan!
  • Google. Det är väl lite si och så med att ange en sökmotor. ”Alla använder det ju”. Det är ett naturligt sätt att hitta information på nätet. Varför göra sökjobbet när en dator kan göra det åt dig?

Vilka är dina favvoställen på nätet? (Nej, nämn inte något som du själv har gjort! ;))