Alla hatar de nya riktlinjerna för tillgänglighet – WCAG 2

WCAG betyder Web Content Accessibility Guidelines. Det är riktlinjer för hur webbplatser ska kunna göras mer tillgängliga. Men alla hatar de nya riktlinjerna. De går inte att tillämpa praktiskt på vardagliga webbplatser.

Så här skriver exempelvis A List Apart: To Hell with WCAG 2. Jag har även lyssnat på podcasten Boagworld som också sågat den. Visserligen utgår de från samma artikel.

WCAG 2 presenterades 27 april 2006 och ettan kom redan 1999. Det har alltså tagit sju år att göra en uppdatering av riktlinjerna. Det mest omskrivna om dokumentet är att det är så svårt att läsa. Riktlinjerna beskriver hur man gör webbplatser tillgängliga men är själva en mardröm att läsa. Vilken dubbelmoral.

Fast läs artikeln på A List Apart och bilda din egen uppfattning.

Du hittar WCAG 2 här: Web Content Accessibility Guidelines 2.0.

Gillade du artikeln?
Få senaste artiklarna direkt i din inkorg. Jag skickar aldrig spam.