Firefox har sämre säkerhet än Internet Explorer

IDG skriver att det finns fler hål i Firefox än i Internet Explorer.

Är det realistiskt när Mozilla hela tiden målats upp som det bättre alternativet? Absolut, tror jag. Microsofts Internet Explorer har länge haft störst marknadsandelar av använda webbläsare, och då är det också mest logiskt att rikta attacker mot denna läsare. Varför rikta attacker mot en minoritet? Tanken med angreppen är ju att påverka så många användare som möjligt.

Att säga att den ena är säkrare än den andre, i detta fallet, tror jag inte fungerar. Alla webbläsare har brister och säkerhetsluckor. Ju fler som använder en produkt, desto mer sannolikt är det att fler brister upptäcks och utnyttjas.

Firefox är inte bättre än Internet Explorer. Internet Explorer är inte bättre än Firefox. De är samma skit, så använd det du trivs med, håll den uppdaterad ofta och kontrollera noga adressen (url:en) innan ni lämnar ut personuppgifter. Felstavningar av vanliga domännamn är vanliga.

Uppdaterat: Mozilla säger att det finns fler sårbarheter i IE.

Gillade du artikeln?
Få senaste artiklarna direkt i din inkorg. Jag skickar aldrig spam.