Vänd på din text – skriv det viktigaste först

Att skriva är svårt. Men det behöver inte vara svårt om du säger det du ska säga, rakt upp och ned.

Den absolut viktigaste egenskapen jag värderar är: Kom till saken!

Allt för ofta börjar människor babbla om bakgrundshistorier till vad de skriver om. Nätet är ett snabbt medium, vilket innebär att vi konsumerar och navigerar oss fram genom informationen väldigt snabbt och målinriktat. Hittar vi inte det vi söker med en gång så kanske det finns någon annanstans?

Det är betydligt lättare att chansa. Klickar jag på tre slumpmässiga sökresultat som ser halvbra ut så kanske jag hittar det jag söker med en gång, snarare än att jag tar den första och lusläser all text.

Därför, skriv det viktigaste först. Se också till att skriva bra rubriker som verkligen reflekterar vad du skriver om.