Reinfeldt utnämns härmed till Reichskanzler auf Schweden

Jag har följt hela debatten kring FRA-lagen via SVT24. Nu väntar en återremiss av lagen. Det innebär i praktiken att man gör några ändringar i all hast och klubbar igenom den till allas stora förtjusning. Förutom resten av de nio miljonerna som man struntat i.

”En bajskorv luktar skit även om man knyter ett sidenband runt den. Även om man knyter två sidenband runt den.” skriver Christian Engström vid piratpartiet med hänvisning till återremissen av FRA-lagen.

Politikerbloggen skriver om Spelet bakom kulisserna: Nya förslaget, punkt för punkt – så enades alliansen ikväll och berättar om återremissen.

Tyvärr ser det inte ljust ut då partipiskan har varit framme och de tidigare kritikerna till lagen, förutom oppositionen, har ”talats till rätta”.

Svikarna vid centerpartiet, Fredrick Federley och Annie Johansson, som gått till val med frihetsfrågor backar för sina ideal. Annie Johansson hade mage att jämföra sig med frihetskämpen Dagny Taggart. Man kan fråga sig vad det var för mening med att personkryssa dessa personer över huvud taget.

Journalistförbundet uppmanar nu alla journalister att sluta upp vid Riksdagshuset i morgon kl 07:30.

Hela media mot makten. We love you! Äntligen!!

Det skriver Oscar Swartz. Jag har felbedömt Swartz som en löjlig förespråkare för fildelning men inser nu att hans artiklar om personlig integritet verkligen är träffande. Och många. Han agiterar i många tidningar.

Bra är att FRA nu anmäls för att de brutit mot lagen. Se SVT-klippet nedan.

Man ansluter inte en hel befolknings kommunikation till en statlig avlyssningscentral. Man gör bara inte det. I synnerhet inte till en myndighet som systematiskt bryter mot lagen och ska få oinskränkt rätt att övervaka kommunikationen.

Det är inte rättssäkert att en brottsling som är skäligen misstänkt för grova brott har större rättssäkerhet i fråga om buggning än någon vanlig medelsvensson som skickar e-post eller ringer ett telefonsamtal.

Att i samma stund kalla sig liberal, någon som kämpar för individens frihet mot staten, är patetiskt. Krig är inte fred. Slaveri är inte frihet. Avlyssning är inte integritet. Det ni sysslar med är nyspråk. Den värsta sortens demagogi.

Jag utnämner härmed herr Reinfeldt till Reichskanzler. Ett tyskt ämbete med anor tillbaka till främst 1930-talet.

Vi tackar dig för att du så lättvindigt säljer ut vår integritet för att USA ska kunna använda Sverige mot Ryssland. Vi svenska medborgare, som råkar bo här, har tydligen inget att säga till om.

Men jag önskar ändå att jag får äta upp mina ord jag skrivit. Ingen annan än jag skulle vara gladare.

Mer läsning från dagen (17 juni)