Korkade formulär

Jag, liksom alla, har stött på en mängd korkade lösningar på formulär på nätet. Här är ett urplock:

Dinasidor.se

Från http://www.dinasidor.se/kontakta_oss.aspx

Först måste man plocka bort texten som finns i fälten. Sedan ska man fylla i rätt text i rätt ruta. Passa dig för att ta bort all text på en gång – då kanske du inte kommer ihåg var vilken text ska vara. Det är tydligen väldigt svårt att hålla sig till en form av mitt eller ditt. Dessutom – var är skicka-knappen? Jaha, det var en länk…

Key2more.dk

Från http://www.key2more.dk/page3301.aspx

Förutom den uppenbara blandingen av svenska och danska (och till viss del engelska med ordet e-mail), så ska man man fylla ut textfälten. Vore det inte bättre om man fyllde i?

Gillade du artikeln?
Få senaste artiklarna direkt i din inkorg. Jag skickar aldrig spam.
 • Ha ha! Känner igen mig, tror faktiskt jag varit inne på just dina sidor…Vi är två studenter som just nu skriver vår Magister uppsats i företagsekonomi på Stockholms Universitet. Uppsatsen handlar om bloggare och s.k. affiliate programs. Vår frågeställning är varför bloggare använder sig av affiliate programs och vad som påverkar valet av affiliate programs. Affiliate programs är de annonslänkar som man kan ha på sin blogg, där man har ett samarbete med t ex Amazon, Tradedubbler, Bokia mm, där båda har en chans att tjäna pengar. Vi letar nu efter bloggare som använder sig av s.k. affiliate programs för en kortare konfidentiell intervju över telefon eller med hjälp av skype. Intervjuperioen kommer att pågå från och med mitten av oktober till början av december. Intervjun kommer att bestå av några få frågor som du fritt får diskutera och reflektera kring. Tyvärr kan vi inte erbjuda någon form av ersättning, men vi skulle verkligen uppskatta din medverkan. Uppsatsen har inget kommersiellt syfte, utan är endast en vetenskaplig undersökning. Självklart delar vi med oss av resultatet och den färdiga uppsatsen till er som medverkar. Vissa bloggtjänster, så som blogg.se och webblogg.se har redan inbyggda affiliate programs i sina bloggtjänst. Det är även intressant att undersöka vad bloggare som inte kan göra ett fritt val reflekterar kring affiliate programs.

  Om du är intresserad eller vet någon som kan hjälpa oss så hör gärna av dig via e-mail, eller gå in och lämna en kommentar på vår blogg: http://www.adamartin.blogspot.com där du även kan läsa mer om uppsatsen. adamnussdorfer@hotmail.com eller djmartinbundsen@hotmail.com

  Du kan även välja att svara på vår förfrågan via din blogg som vi kommer besöka regelbundet.
  Vid övriga frågor kan du kontakta vår handledare assisterande professor Ola Feurst på of@fek.su.se

  Med vänlig hälsning,
  Adam Nussdorfer
  Martin Bundsen

 • Vår frågeställning är varför bloggare använder sig av affiliate programs och vad som påverkar valet av affiliate programs.

  1. För att tjäna pengar. 2. Lönsamheten.

  Ärligt talat, hur mår det svenska utbildningssystemet egentligen?

 • Det är inte bara varför bloggare använder sig av AP, utan även vad som påverkar valet av AP. En del bloggare använder amazon.com, google.ads, telia m.m. Det finns även de som använder sig av affiliate programs utav andra skäl än lönsamhet och för att tjäna pengar. Förklaringar som vi hittills stött på är t ex för att man vill förknippa sig själv med en symbol eller häftigt varumärke eller bara för att man tycker det är roligt. Din förklaring till varför du använder dig av affiliate programs som bygger på en lönsamhets aspekt skulle vi väldigt gärna vilja undersöka djupare genom en kort telefonintervju.
  Mvh
  /Adam Nussdorfer och Martin Bundsen

 • Robban

  ”korkade lösningar på formulär på nätet”. När jag läste det förväntade jag mig att hitta något smaskigt om dåliga implementationer eller om usabilityproblem i den högre skolan, INTE att ordet ”mitt” och ”ditt” används tillsammans. Då blir ju per automatik din egen artikeltext lika dum och missvisande, och det utan att gå in på meningens gramatik.

  3 textboxar och en länk…..visst är det korkat. För att tillgodose de mindre begåvade surfarna därute har jag nu bytt till en knapp istället.

 • Justin W

  @Robban

  Prova att stoppa in ett:

  onFocus=”this.value=”;”

  innanför respektiva input och textarea taggar så vet jag en här på jorden som kommer att bli mycket gladare 😀

 • @Justin W:

  Mja, jag flyttar nog texten istället när jag får ork. =)
  Din variant är ju inte så bra om du behöver gå tillbaka till ett fält för att komplementera info; då försvinner ju allt du redan har skrivit.

  Men tack för feedbacken iaf! =D