Nu kan du söka efter bloggar hos Google

Google har nu lanserat en tjänst som de kallar Google Blog Search. Namnet säger sig självt, sök enbart på bloggar. Google är först ut med detta, i alla fall bland de större söktjänsterna. Det är väl bara en fråga innan Yahoo! hakar på. MSN Search från Microsoft verkar däremot inte vara någon innovatör precis. (När gjorde Microsoft något nyskapande inom söktjänster senast?)

Det som är speciellt bra med bloggar är att de ofta är utformade på samma sätt. Det finns mycket metadata som är kopplat till varje inlägg, alltså bakgrundsinformation om själva inläggen. Det gör det enkelt för Google att plocka ut vem som skrivit inlägget, publiceringsdatum, namnet på bloggen och så vidare.

Testa själv. Det verkar väldigt intressant. Tjänsten är dock i beta och verkar inte riktigt stabil. Jag fick ”server error” ett par gånger.

Gillade du artikeln?
Få senaste artiklarna direkt i din inkorg. Jag skickar aldrig spam.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )